En volem 5!

En volem 5

En volem 5!

Aviat farà dos mesos que es va iniciar el nou curs escolar, i tot just un mes es va posar en marxa el programa d’esport escolar. El proper dia 7 de novembre començaran en la seva totalitat els Jocs Esportius Escolars i tota la competició, i podrem veure tots els infants i joves gaudint al màxim de l’esport per tot el municipi.

Un any més, els nens i nenes de Sant Cugat poden gaudir de la pràctica esportiva al centres educatius amb les màximes garanties. Des de l’ajuntament vetllem per oferir una graella esportiva de qualitat i que s’adapti a les necessitats dels infants, alhora que vetlla per garantir l’accés a tots els nens i nenes. Creiem que l’esport és una eina molt important pel desenvolupament cognitiu, físic i psicosocial dels infants, i per tant hem de garantir que cap família decideixi no inscriure als seus fills o filles per motius econòmics, i és per això que des de fa anys treballem intensament des de l’àrea d’esport, educació i benestar per garantir l’accés a l’esport a tots els infants i joves.

Els jocs esportius escolars són un model d’èxit reconegut per tots els agents implicats, sempre millorable com tot en aquesta vida. Per això volem agrair la col·laboració durant aquest anys de les direccions escolars, ampes, entitats i operadors, i esperem que també els venidors, ja que fruit d’aquesta col·laboració segur que seguirem fent créixer i millorant aquest model.

I en aquesta línia de millora, hem volgut fer un pas endavant amb la gestió de l’esport i la competició escolar. Fa dues setmanes vàrem presentar el programa de valors “En volem 5”. Un programa que s’ha desenvolupant en seu del Consell Esportiu on l’àrea d’esports, juntament amb altres tècnics de municipis veïns, educadors i experts en matèria esportiva han crear aquest nou programa.

En volem 5 s’instal·la al nostre model esportiu escolar per potenciar encara més la vessant formativa de l’esport. Així doncs, els valors passen a tenir un pes específic i quantificable en el resultat del partit! I aquesta nova eina pretén involucrar a tots els agents que s’interrelacionen durant la competició, entrenadors/es, tutors/es de joc, nens i nenes i també pares i mares.

Tots i totes serem peça clau en el resultat del partit, i és aquí on els valors mostraran el seu màxim potencial. Volem que l’esport estigui a l’abast de tothom, però sobretot volem que l’esport eduqui. L’activitat física a l’escola o en edat escolar ha de vetllar pel desenvolupament de tots i totes, ha de fomentar el respecte, la competència sana, l’esforç, el compromís, i un llarg etcètera de valors que poden ser la base de la societat del futur.

Perquè tot això funcioni correctament i els infants surtin beneficiats, necessitem de l’ajuda de tots els agents que estem implicats. Esperem que aquesta nova proposta us engresqui tant com a nosaltres. Ens ajudeu?

http://www.cugat.cat/diari/opinio/113512

Eloi Rovira i Campos

Regidor d’esports i joventut de l’ajuntament de Sant Cugat.

Deixa un comentari