Pollastre rostit al forn amb pasta fresca

Aquesta recepta es pot servir com a plat únic, acompanyat d’una amanida. En tindreu suficient per a quatre persones.

Primer de tot, cal rostir el pollastre al forn. És un rostit molt bàsic i fàcil, però molt gustós.

Primer cal preparar el maridatge. En un morter, cal que i trinxeu l’alfàbrega i la farigola, amb una mica de sal, pebre i oli. Ha de quedar una massa verda. Abans d’untar el pollastre, agafeu mitja llimona i la poseu a l’interior de pollastre, ens donarà humitat i gust.

Després, a la mateixa safata que fareu servir pel forn, unteu bé el pollastre per tot arreu amb la pasta verda, que quedi ben cobert. 

A la mateixa safata hi heu d’afegir els xerris nets, els alls una mica xafats, el vi blanc, i la pastilla de brou, la podeu desfer en una mica d’aigua calenta i la poseu a la safata.

Ara només cal coure el pollastre durant 80 minuts a 200ºC. Passat aquest temps, podeu fer la volt al pollastre per torrar una mica la pell de la part de l’esquena i que estigui més cruixent.

Un cop rostit, reserveu el pollastre a banda.

Poseu a coure la pasta, segons les referències del fabricant, en aquest moment.

En la mateixa safata del forn, retireu les branques dels xerris, les pells dels alls, i amb un estri per fer puré o una forquilla, xafeu bé tot els ingredients de la safata. I poseu la safata a foc mig. Afegiu una cullerada sopera de pasta o concentrat de tomàquet, un raig generós de vinagre de Mòdena, i rectifiqueu de sal.

Aquesta serà la salsa per la pasta. Una salsa de tomàquet frescos, amb el gust concentrat dels sucs de la cocció del pollastre.

Quan el pollastre ja no estigui tan calent, heu de desossar la peça. Deixeu només la carn en peces senceres i altres més trinxades, i ho serviu en una safata a banda.

Un cop la pasta està cuita, poseu-la a la safata del forn amb la salsa, i per acabar, afegiu unes fulles més d’alfàbrega fresca.

Per servir-ho, només cal que poseu la pasta al plat amb uns trossos de carn del pollastre.

Una recepta fàcil i poc laboriosa amb un resultat immillorable.

Deixa un comentari