Ravioli di gamberi

La pasta fresca i farcida és una de les millors coses que podem trobar a la cuina italiana. I si està farcida de gambes, el nivell puja, i molt. No us deixeu enganyar per una presentació una mica austera, ho reconec, però el seu sabor no us deixarà indiferent.
Avui comencem pel farcit. Per fer-ho, només cal que sofregiu una mica les gambés en una paella , no massa, que no quedin seques. Només un cop de calor. Una altre opció, és fer servir llagostins ja cuits, però no queda igual. Un cop estiguin saltejats, reserveu-los.
En una altra paella, poseu una nou de mantega y una cullerada d’oli. Talleu els porros ben petits i els saltegeu sense dorar-los, no volem que agafin color. Així que poseu el foc a mitja potencia, i estigueu pendents. Un cop estan ben tendres i transparents, també els podeu reservar.
En un bol, poseu-hi el formatge ricotta, els porros i les gambes (prèviament talles a trocets, no massa petits). Salpebreu la barreja i procureu que quedi tot ben integrat. Deixe-la reposar fins l’hora de posar els farcits a la pasta.
Per continuar cal preparar la massa de la pasta fresca. Més endavant podreu disposar de viedeo, però encara està per editar.
Poseu la farina sobre la taula de treball o en un recipient foça gran. Feu un forat al mitg i posseu els ous sencers. Amb una forquilla podeu batre’ls una mica, abans de comencar amb les mans. Aneu barrejant els ous amb la farina fins aconseguir unificar els ingredients. Per treballar a partir d’aquest moment, millor sobre la taula i anaeu amassant ben bé, fent plecs de massa a cada vegada per aconeseguir una massa homogènea i flexible. Si queda un pel seca o costa de treballar, us podeu mullar una mica les mans amb aigua tèbia.
Ara ja que temim la massa, heu de preparar les làmines de pasta per poder fer els raviolis. Per fer.ho, diria que és indispensable una màquina per treballar la pasta com aquesta, o una d’automàtica (recomebable ;))

Aquesta té varies funcionalitats, heu de fer servir la que reveix per fer làmines com les de la lasagna. Així doncs, agafaeu un pessic de massa no molt gran, i el feu passar pel rodillo varies vegades, cada cop amb la ranura més tancada per aconseguir una massa més fina. Quant tingui una consitència ferma i alhora ben fina (sense trencar-se, o sento, aixó és pràctica i experiència) ja la podeu estirar sobre la taula. La zona per treballar la massa ha d’estar sempre enfarinada perquè no s’enganxi la massa.
Ara, cal posar la quatitat justa de farcit, una cullerada de postre aprox, sobre la massa, i deixant espai suficient per poder donar-li la forma posteriorment.
Ara, cal repetir el primer pas, amb un altre tros similar de pasta per posar-ho a sobre. Intenteu apretar bé perquè no quedi massa aire amb el farcit.

Amb un ganivet, o molt millor amb qualsevol estri dissenyat especialment per aixó, doneu forma als raviolis. Els separeu de la massa sobrant i els reserveu amb una mica de farina per sobre.
Ens posem ara amb la salsa, la podeu fer i reservar amb antel·lació.
Per començar cal picar la ceba i sofregir-la a foc lent amb un raig doli i una mica de salt. Volem que quedi sofregida i blanca, per tant, estigueu a sobre i poseu el foc a mitja o baixa intensitat. Un cop sofregida, afegiu el tomàquet i sofregiu-ho tot junt uns 20′. Un cop hagi perdut l’aigua i s’hagi reduït, afegiu el brou de peix , per tornar a reduir 5′. Per acabar la salsa, només cal que poseu la creme fraiche amb el foc apagat i llest.
Podeu anar posant cada ració de ravioli a la salsa i despreés servir-ho plat!