Pasta d’importació

fotowebAra fa uns dies, el Ricard i l’Àngels van tornar del seu viatge per la “Grande Italia”. Un dels països amb més tradició culinària i que, personalment, és dels millors lloc per menjar. Així, doncs, com no podia ser d’una altra manera ens varen portar un paquet de pasta d’aquells que difícilment trobaríem a casa nostra.

Ahir, envoltat de bons amics, va ser hora de cuinar-ho i com que un ja està pensant en la tardor, vaig voler preparar aquesta exquisida pasta amb bolets i verdura de temporada.

Per preparar la salsa: talleu la ceba en juliana i poseu-la en una cassola amb oli per sofregir-la molt a poc a poc. Afegiu els alls ben laminats o sencers, com us agradin més. Deixeu que el sofregit es faci lentament, i quan ja estigui la ceba ben transparent, afegiu els bolets que hagueu triat (ceps, llenegues, moixernons, cama-grocs, etc). Salpebreu el sofregit i poseu-hi el romaní una mica picat.

Deixeu que els bolets es saltegin bé i deixin anat l’aigua. En una cassola amb aigua, sal i oli bullint coeu la pasta seguint les indicacions del paquet.

Quan veieu que els bolets ja comencen a estar una mica torradets (uns 5′ aprox) és el moment d’afegir la crema de llet, rectifiqueu de sal i pebre i deixe-ho coure uns 5′ més. Passat aquest temps, la crema hauria d’haver espessit, poseu 50gr de parmesà ratllat per lligar una mica més la salsa. Quan la pasta estigui bullida i escorreguda, poseu-la a la cassola de la salsa i barregeu-la bé perquè tota la pasta s’impregni de la salsa.

Per acompanyar-ho podeu fer servir una mica de carbassa al forn. Només cal que la talleu com si fossin grills (mitges llunes) de 1cm de gruix, posar-los al forn amb una mica d’oli, salt i pebre durant un 30′ a 180ºC.

Desitjo que us agradi!

Bon profit!

 

Compartir a:

Deixa un comentari