Crema de carbassa amb cama-grocs

IMG_0694

 

Si, un altre plat amb carbassa!! Podreu pensar que sóc un pesat, i una mica si que ho sóc, ja ho anireu veient. Però com a cuiner, procuro utilitzar els productes de temporada. I ja sé que avui en dia podem trobar de tot pràcticament tot l’any. Però si hi ha aliments de temporada, quelcom significarà no? I si haig d’utilitzar un producte fora de temporada, procuro que sigui en conserva (sec, congelat en el seu moment, en salaó, etc).

Aquí us presento una de les cremes que més m’ha sorprès mai. Haig de dir que les cremes en general m’encanten! és una bona manera de menjar verdures diferent i amb combinacions realment sorprenents.

Abans de començar amb la cocció sempre és bo, i pràctic, preparar tots els ingredients per avançat. Així, doncs, us recomano que talleu tots els ingredients com indicaré a continuació i deixeu-los reservats en vols per separat fins que toqui afegir-los a la cocció.

Talleu la ceba morada (no blanca ni de figueres) en juliana. Els alls picats o laminats. Talleu la carbassa i la patata en trossos iguals, d1 1×1 cm aproximadament. Netegeu els cama-grocs de possibles restes de sorra i pinassa, millor no passar-los per aigua. Netegeu les llavors de la carbassa i reserveu-les per fregir més tard. talleu el pa en llesques d’un cm de gruix.

Per començar, poseu oli d’oliva en una cassola alta i sofregiu la ceba i els all a foc lent uns 10-15′ aprox. Un cop la ceba estigui ben transparent (vigileu que no es cremi) poseu els daus de carbassa i sofregiu-los uns 5′. Després repetir el procés amb la patata. Finalment, passats uns 5′  més, afegiu els cama-grocs i saltegeu bé tota la mescla. En aquest moment, aprofiteu per salpebrar i posar-hi les herbes aromàtiques (romaní o farigola). Cobriu tot el contingut de la cassola amb el brou de pollastre i l’aigua. Deixeu bullir a foc lent uns 20′, remoure-ho cada 5 minuts per evitar que s’enganxi al fons de la cassola.

Passats els 20′ tritureu tota la barreja amb el “tourmix” fins que no quedi cap grumoll. Rectificar de sal i pebre. Deixar-ho reposar.

En una paella petita amb oli fregir les llavors de la carbassa fins que quedin torrades, posar-hi una mica de sal i reservar.

En una altra paella, poseu oli i unes fulles de sàlvia per fregir a foc lent. Un cop fregides retireu-les de la paella i en el mateix oli torreu el pa per ambdues bandes.

Per emplatar, poseu la crema en un bol amb un parell de torrades i les llavors fregides al mig, un rajolí d’oli i llest per servir!

Desitjo que us agradi!

Bon profit!

 

 

2 comentaris a “Crema de carbassa amb cama-grocs

Deixa un comentari