Esport adaptat

BECC2015

Sant Cugat és una ciutat referent en molts dels seus aspectes, però si hi ha un que considero d’especial rellevància, és la seva capacitat integradora. Aquest és un valor inqüestionable per la ciutadania de Sant Cugat, i no és quelcom nou ni passatger,  és una actitud que ve de lluny i que està més viva que mai.

Són moltes les parts implicades en aquest sentit, el teixit associatiu santcugatenc s’ha preocupat sempre per donar un bon servei a les persones amb necessitats especial, i fer-ho amb diversos àmbits com la cultura, l’educació, l’esport, el treball, etc, per garantit que cada persona pogués trobar el seu espai.  A més, cal destacar el tractament integrador amb  que es desenvolupen les diferent activitats. Perquè és molt important vetllat pel bon desenvolupament de les persones amb necessitats especials, però més important és fer-ho amb normalitat, de manera integrada en el teixit associatiu.

Podria posar molts exemples en referència aquest tema, però escombraré cap a casa, l’esport. Les entitats esportives de Sant Cugat són tot un exemple i referent per la seva implicació en el desenvolupament d’aquesta tasca social tan important.

Són molts els programes que estan en funcionament en col·laboració dels clubs, les associacions especialitzades i l’ajuntament. Els nois i noies amb necessitats especials poden jugar a bàsquet i tennis taula amb el programa Tots Podem de la UESC; poden practicar l’atletisme amb el CMSC; jugar a futbol amb el Sant Cugat Esport FC; poden jugar a Boccia; entre d’altres moltes iniciatives relacionades directament amb l’esport.

L’any 2015 Sant Cugat acollirà una altra gran cita internacional de l’esport adaptat, i dic un altre, perquè l’estiu del 2013 varem gaudir de la primera Copa Intercontinental de Futbol 7 per esportistes amb paràlisi cerebral. I us puc assegura que va ser un goig poder gaudir d’una competició d’aquest nivell a la nostra ciutat!

Aquesta vegada és el torn de la Boccia. Per Setmana Santa podrem veure els millors jugadors/es del continent europeu a la nostra ciutat a la Boccia European Continental Cup 2015. Sinó no ho heu vist mai, us ho recomano moltíssim. És espectacular veure’ls jugar!

Així, doncs, esperem que la ciutadania es bolqui una vegada més amb l’esport de la ciutat i us animeu passar pels pavellons de la Rambla del Celler per animar els esportistes i gaudir de la Boccia de més nivell!

http://www.fecpc.cat/index.php/noticies/534-la-fecpc-organitzara-la-bisfed-european-cup-2015

Deixa un comentari