Mongeta tendra amb rossinyols

IMG_1742

Aquesta recepta ha estat tot un descobriment! Sempre estic pensant com poder menjar verdura de manera original, fugint dels típics plats que tots i totes ja coneixem, i que realment són bons. Però de vegades toca provar, i sincerament mai havia pensat en combinar la verdura amb els bolets! Gran error!

Així, doncs, l’altre dia vaig veure com un cuiner preparava aquesta recepta a un episodi de caçadors de bolets. Suposo que a la seva web també la deuen tenir penjada, però la volia compartir amb vosaltres.

Realment és una combinació sorprenent i molt fàcil de preparar!

Per guanyar temps, poseu una cassola al foc amb aigua abundant i un pessic de sal.

Comencem netejant bé la mongeta tendre, passeu-li una aigua i desprès cal tallar les puntes que són més dures i fan lleig. Un cop les tingueu sense les puntes, feu un tal per la meitat i reserveu-les.

Per netejar els rossinyols no feu servir aigua, només cal treure la possible terra que encara tinguin a la pota i el barret, algunes fulles i poca cosa més. Un cop l’aigua de la cassola arrenqui el bull, escaldeu els rossinyols un parell de minuts i reserveu-los per més tard.

En la mateixa aigua, un cop retirats els rossinyols, feu bullir la mongeta tendre. Només uns 5 minuts, d’aquesta manera quedaran cuites però sense perdre la consistència. Passa’t el temps de cocció, retireu la mongeta tendre i poseu-la en un bol que tingui aigua freda amb glaçons. Refresqueu-la un minut i reservar-la escorreguda fora de l’aigua. Amb aquesta tècnica aconseguireu que la verdura estigui tendre per dins, cruixent i amb una intensitat de color sorprenent.

Agafeu una paella gran, i confiteu els alls tallats a làmines amb el foc lent. Un cop estiguin daurats, poseu-hi els encenalls de pernil. Quan el greix del pernil estigui transparent i mig desfet a la paella, és el moment de posar els rossinyols i una mica sal, pebre i la farigola. Saltegeu-ho tot bé, i reserveu a foc mínin.

Per acabar, cal que prepareu la vinagreta. Només cal que poseu tots els ingredients en un pot per batre i passeu el tourmix per lligar els condiments.

Per emplatar, poseu la mongeta tendra al plat i afegir una mica de vinagreta per sobre. A sobre del llit de mongeta heu de posar el confitat d’alls, pernil i rossinyols.

Llest per menjar! Espero que us agradi!

4 comentaris a “Mongeta tendra amb rossinyols

Deixa un comentari