Ravioli di ricotta e spinaci

Aquesta recepte la podeu adaptar a varies presentacions, des de les més tradionals fins a la proposada a la fotografia. Aquesta va ser per un concurs de tapes amb els amics, havien de ser presentacions indivuals. Potser no calia dir-ho… però vaig guanyar 😉

Per començar, hem de preparar la massa de la pasta. Per fer-ho necessitem una superficie de treball una mica gran, o com a minim alliberada d’objectes per poder treballar còmodement. També podeu optar per dues alternatives igual de vàlides, podeu utilitzar un robot de cuinar per fer la primera part del treball amb la massa o bé en un bol gran per no emburtar la cuina… Personalment, prefereixo fer-ho a mà…

Així, doncs, sobrfe una taula de treball neta, posem la farina en forma de volcà, amb el forat al mig. En aquest forat hi posem els dos ous, els batem una mica amb la forquilla primer, i després ja podem començar a amassar-ho tot junt fins que queda una massa fina i uniforme. La tapem amb un drap de cuina net o paper film i ho deixem reposar a la nevera uns 30′.

M’entre deixem reposar la massa, podem prepar el farcit de la pasta. En un bol gran, esmicolem el formatge ricotta, afegim sal i pebre, la ralladura de la llimona i un amica de suc, i per últim, els espinacs tallats ben petits. Cal que ho barregem bé, que quedi ben homogeni.

És moment d’estirar la massa. Per fer-ho, la millor opció és utilitzar una de les màquines disponibles al mercat per poder treballar la massa. Passem un tros de la massa per la maquina diverses vegades fins aconseguir un gruix idoni, que sigui prim però que no es trenqui.

Un cop tenim el gruix adequat, podem estirar la massa sobre la taula enfarinada. Anem posant boletes de farcit a una distància suficient que ens permit tallar i donar forma a la massa. Conservar els ravioli amb una mica de farina fins el moment de coure’ls.

Fem bullir els raviolis amb iagua abundant i un pessic de sal durant dos minuts. i els reservem.

Per la salsa només cal desfer la mantega a foc suau i fregim les fulles de la salvia. Un cop fet, podem posar-ho als raviolis.

Per les bases de parmesà, només cal ratllar el parmesà i fer pertits cercles a la safata del forn. Poseu un paper de fron per evitar que s’enganxin.

Ja ho podeu presentar com a la imatge.

Us adjunto video a càmera ràpida.

Deixa un comentari