Tagliatelle e pollo arrosto
Aquest és un plat principal i únic, combina un primer i un segon, per tant podem servir-lo acompanyat d’una amanida.
Si us agrada la pasta i el pollastre, us garenteixo que és un plat sorprenent per la seva excel·lent combinació i profunditat de sabor.
Per començar el plat, hem de preparar la marinada d’herbes pel pollastre. Per fer-ho, cal que passeu pel morter l’alfàbrega (també les tiges), la farigola, sal i pebre amb un rajolí d’oli d’oliva. Cal que trinxeu bé fins a tenir una pasta homogènea, i la reserveu amb una mica més d’loi.
A la safata del forn, poseu el pollastre amb mitja llimona al seu interior. Després unteu el pollastre amb la pasta d’herbes que quedi ben cobert. A la mateixa safata, afegiu els tomàquets xerris, cinc o sis alls, i mig got de brou de pollastre.
Poseu la safata al forn durant 80′ a 180º.
Mentre es rosteix el pollastre, podeu bullir la pasta al dente. La pasta s’ha de bullir amb aigua abundant i sal.
Quan el possaltre estigui rostit, retireu-lo de la safata i deixu-ho atemperar abans de tallar. Poseu la safata del forn a foc lent, abans però retireu les branques dels xerris i la pell dels alls. Afegiu la pasta de tomàquet sec un rajolí de vinagre de mòdena, i ho xafeu tot bé amb una forquilla o un estri per fer puré. Ho heu de lligar tot bé i fer arrencar el bull un parell de minuts. En acabar, podeu posar més fulles d’alfàbrega fresca i barrejar amb la pasta.
Ara ja podeu anar esmicolant el pollastre i ho poseu en una safata, aprogiteu els suc que deixa anar al tallar.
Per servir-ho, poseu la pasta al plat i uns troços de carn a sobre. Podeu acompanyar-ho amb formatge parmesà.
Espero que us agradi, la combinació de la salsa amb el sabaor del pollastre, la dolçor dels tomaquets, les espècies i el vinagre de mòdena és realment sorprenent.
Bon profit!!
Imatge del pollastre en cru en el moment d’anar al forn