Arròs al forn

Arròs al fron, millor amb cassola de fang

Benvolguts/des, aquesta és una recepta que he incorporat fa poc al meu llibre personal, i és que vivint amb un valencià estàs obligat a conèixer i gaudir d’aquest tradicional plat de la cuina valenciana.

Aquesta recepta és realment senzilla, i de tan senzilla que és, un sorprendrà el seu sabor i harmonia.

Personalment, us recomano utilitzar una cassola de fang. Podeu fer-ner servir de ferro, però no és el mateix. Si us decanteu per l’opció tradicional, recordeu que per cuinar amb fang cal tenir algunes precaucions per evitar que es trenqui la cassola. Així, doncs, el primer contacta amb l foc a de ser a baixa intensitat, i anar pujant el foc poc a poc, així evitareu que es trenqui, potser no avui, però si una altre dia. També recoderdeu que el fang maté molta estona l’escalfor.

Fets aquestes recomenacions, ens posem amb el plat.

A la cassola hi posem un raig d’oli, i un cop calent, hem de segellar la costella de porc, ja salpebrada. També cal que afegiu el cap d’alls sencer, us recomano fer un tal all perimetral amb un ganivet, no massa profund. Heu de segellar bé la carn per tots els costats i reservar.

En la mateixa cassola hi deixeu els alls i afegiu l’arròs. Cal sofregir-lo un parell de minuts. En aquest moment, poseu una cullerada de postre amb el pimenton dolç i deprés el tomàquet fregit. Remeneu bé l’arròs i apageu el foc.

Ara ja, hem de preparar la cassola per anar al forn. Primer de tot, afegiu un pessic de sal a l’arros i el brou. Repartiu bé l’arròs per tota la cassola. Repartiu la costella de porc, afegiu la morcilla, els cigorns escorreguts, la cansalada, el tomaquet a rodanxes i la patata pelada i a rodanxes. Podeu posar una mica més de sal a sobre del tomàquet i la patata.

Un cop llest, poseu la cassola al forn a 180º durant 40′.

Un cop cuit, heu de veure que l’arròs ha absovit el brou, deixeu reposar-lo 5′ tapat amb un drap.

Deixa un comentari