Gnocci amb bledes, crema de mascarpone i ou poché

IMG_8227Hola!

Últimament m’ha donat per fer canvis en l’alimentació del dia a dia. Però poc a poc, no sigui pas que prengui mal 😉

Així, doncs, he decidit ampliar les combiacions de pasta i verdura, i més enllà dels clàssics que tots i totes coneixem, vaig provant coses noves a veure què passa, i també fer combinacions de plat únic que estiguin formats per tots els grups de nutirents necessaris.

Aquell dia tocava bledes, una d’aquelles verdures poc atractives, i més enllà de saltejades o en una bona truita, em costa de col·locar a la graella de verdures a menjar. Així que, fent un simil dels espinacs amb crema de formatge, vaig optar per fer-les amb pasta i mascarpone (que ho accepta tot…). Us haig de dir que el resultat va ser molt sorprenent.

El primer que heu de fer, és bulllir les bledes un cop netes. Treieu bé la sorra, que acostumen a portar-ne força i és molt desagradable. Abans de posar-les a bullir, feu un tall longitudinal al tronquet de la bleda. És la part més dura i costa més de coure. D’aquesta manera es courà més aviat, i la fulla no es farà tan malbé ni perdrà les seves propietats.

Un cop cuita, pareu la cocció amb una remullada ràpida amb aigua freda i reserveu-les amb un raig d’0li, sal i prebre.

A la mateixa aigua podeu fer coure els gnocci, són un parell de minuts, depenet de la marca, però un cop floten, ja podeu treure’ls de l’aigua.

M’entre bull l’aigua i feu coure la pasta, poseu en una cassola baixa i de fons gruixut, el formatge mascarpone perquè es vagi fonent a poc a poc. Un cop estigui totalment fos, afegiu les bledes i els gnocci i rectifiqueu de sal i pebre.

Per coure els ous poché la manera més fàcil és la següent:

  • En un bol petit poseu una làmina gran de paper transparent i adapteu-lo al forat.
  • Poseu l’ou dins del bol amb el paper i salpebreu.
  • Junteu i lligueu les quatre puntes del paper, enrolleu-lo bé i lligeu-ho amb fil de cuina. Procureu que el rovell estigui cobert per la clara.
  • Ara només cal posar-lo en aigua bullint 4 minuts. Un cop passat el temps de cocció, posseu-lo en aigua freda per parar la cocció.
  • Ja el podeu treure de l’embolcall.

Per sevir el plat, poseu la pasta amb les bledes i el formatge ben remenat, i a sobre l’ou, amb molt de compte que no es trenqui abans d’hora. Acabeu amb un rajolí d’oli i el parmesà ratllat.

Bé, això és tot! Senzill, ràpid i saludable! Desitjo que us agradi!

Bon profit!

 

Deixa un comentari