Farcells de carbassa i espinacs



CB3

Aquesta recepta la vaig descobrir del cuiner Jamie Oliver, a qui us recomano que seguiu, us fascinarà! Bé doncs, és una bona recepta que combina la pasta amb verdures. Es tracta d’una barreja suau i gens pesada que fins i tots els nens o els adults més reticents a menjar verdura, no es podran resistir.

El primer que cal fer és la carbassa. Si teniu previst fer aquesta recepta amb antelació i heu de cuinar quelcom al forn, aprofiteu i poseu a coure la carbassa per aprofitar i guanyar temps! Per fer-ho, obriu l carbassa per la meitat, retireu les llavors (que les podeu conservar) i feu uns talls superficials en perpendicular de manera que quedi una quadricula dibuixada.  Aleshores, toca condimentar la carbassa. Sal i pebre no hi poden fallar, i us recomano herbes com la farigola, romaní o sàlvia, lliguen molt bé amb la dolçor de la carbassa. Un com condimentada,  poseu-la al forn 1h30′ a 170ºC.

En una paella mitjana i que pugui anar al forn, poseu un parell de dents d’all laminats amb una mica d’oli i fregiu-los fins que estigui daurats. Aleshores caldrà afegir-hi el tomàquet cru per fregir-lo a foc lent. Per condimentar el tomàquet primer cal posar-hi una mica de sucre, no gaire, per treu-li l’acidesa.  I a mitja cocció, uns 20′ en total,  salpebreu al gust. També podeu afegir una mica d’orenga o alfàbrega fresca si en teniu. Deixeu-ho tot a foc lent i tapat fins passats els 20′.

Poseu una cassola baixa amb aigua, sal i oli al foc per bullir les làmies de lasanya. Aneu bullint-les d’una en una, uns 3′ aproximadament, fins que veieu que canvia de color i es torna flexible, sense perdre la consistència. Un cop cuites aneu reservant-les sobre el marbre o una fusta gran ben estirades.

Poseu una altra paella al foc per saltejar els espinacs.  Talleu la ceba ben picada juntament amb un parell d’alls i saltegeu-la lentament fins que estigui transparent. Aleshores, afegiu els espinacs al sofregit i saltegeu-los 5′, salpebreu i reserveu-ho a banda.

Ara ja tenim tots els ingredient preparats per anar enllestint el plat.

Poseu tots els ingredients en plats per separat i que estiguin a l’abast per poder anar fent tot el procés sense embrutar gaire. IMG_7833

Per començar, cal que estireu una mica de carbassa sobre la lamina de pasta, poseu una mica del saltejat d’espinacs per sobre i uns bocins de formatge feta en bocins. No poseu massa quantitat dels ingredients, sinó dificulta la manipulació posterior, i és molt possible que us surti excedent pels laterals del farcell.

IMG_7835

En aquest noment el tema es posa delicat, ara cal tallar els farcells en quatre parts iguals. Per fer-ho necessitareu un ganivet molt esmolat i delicadesa, sinó se’n pot anat tota la feina a norris. Talleu, doncs, amb molt de compte el farcell per la meitat i després, feu un altre tall a les dues parts per la meitat. Aneu amb compte de no pressionar molt perquè no surti tot farcit pels laterals i posi en perill la integritat del plat.

Un cop tingueu els quarts de farcell, cal posar-los a la paella on heu fet el sofregit de tomàquet. Ompliu bé la paella, i procureu que els farcells quedin en vertical per aconseguir un efecte visual ben atractiu. Acabeu posant una mica més de formatge feta esmicolat per sobre i el parmesà ratllat.

Només queda gratinar-ho al forn uns 5′ fins que el formatge quedi daurat.

 

CB2-e1411027589258Apa, i ja està llest per servir! Espero que us agradi!

Bon profit!

 

3 comentaris a “Farcells de carbassa i espinacs

Deixa un comentari