Farcells de carbassa i espinacs
Aquesta recepta la vaig descobrir del cuiner Jamie Oliver, a qui us recomano que seguiu, us fascinarà! Bé doncs, és una bona recepta que combina la pasta amb verdures. Es tracta d’una barreja suau i gens pesada que fins i tots els nens o els adults més reticents a menjar verdura, no es podran resistir.
El primer que cal fer és la carbassa. Si teniu previst fer aquesta recepta amb antelació i heu de cuinar quelcom al forn, aprofiteu i poseu a coure la carbassa per aprofitar i guanyar temps! Per fer-ho, obriu l carbassa per la meitat, retireu les llavors (que les podeu conservar) i feu uns talls superficials en perpendicular de manera que quedi una quadricula dibuixada. Aleshores, toca condimentar la carbassa. Sal i pebre no hi poden fallar, i us recomano herbes com la farigola, romaní o sàlvia, lliguen molt bé amb la dolçor de la carbassa. Un com condimentada, poseu-la al forn 1h30′ a 170ºC.
En una paella mitjana i que pugui anar al forn, poseu un parell de dents d’all laminats amb una mica d’oli i fregiu-los fins que estigui daurats. Aleshores caldrà afegir-hi el tomàquet cru per fregir-lo a foc lent. Per condimentar el tomàquet primer cal posar-hi una mica de sucre, no gaire, per treu-li l’acidesa. I a mitja cocció, uns 20′ en total, salpebreu al gust. També podeu afegir una mica d’orenga o alfàbrega fresca si en teniu. Deixeu-ho tot a foc lent i tapat fins passats els 20′.
Poseu una cassola baixa amb aigua, sal i oli al foc per bullir les làmies de lasanya. Aneu bullint-les d’una en una, uns 3′ aproximadament, fins que veieu que canvia de color i es torna flexible, sense perdre la consistència. Un cop cuites aneu reservant-les sobre el marbre o una fusta gran ben estirades.
Poseu una altra paella al foc per saltejar els espinacs. Talleu la ceba ben picada juntament amb un parell d’alls i saltegeu-la lentament fins que estigui transparent. Aleshores, afegiu els espinacs al sofregit i saltegeu-los 5′, salpebreu i reserveu-ho a banda.
Ara ja tenim tots els ingredient preparats per anar enllestint el plat.
Poseu tots els ingredients en plats per separat i que estiguin a l’abast per poder anar fent tot el procés sense embrutar gaire.
Per començar, cal que estireu una mica de carbassa sobre la lamina de pasta, poseu una mica del saltejat d’espinacs per sobre i uns bocins de formatge feta en bocins. No poseu massa quantitat dels ingredients, sinó dificulta la manipulació posterior, i és molt possible que us surti excedent pels laterals del farcell.
En aquest noment el tema es posa delicat, ara cal tallar els farcells en quatre parts iguals. Per fer-ho necessitareu un ganivet molt esmolat i delicadesa, sinó se’n pot anat tota la feina a norris. Talleu, doncs, amb molt de compte el farcell per la meitat i després, feu un altre tall a les dues parts per la meitat. Aneu amb compte de no pressionar molt perquè no surti tot farcit pels laterals i posi en perill la integritat del plat.
Un cop tingueu els quarts de farcell, cal posar-los a la paella on heu fet el sofregit de tomàquet. Ompliu bé la paella, i procureu que els farcells quedin en vertical per aconseguir un efecte visual ben atractiu. Acabeu posant una mica més de formatge feta esmicolat per sobre i el parmesà ratllat.
Només queda gratinar-ho al forn uns 5′ fins que el formatge quedi daurat.
Apa, i ja està llest per servir! Espero que us agradi!
Bon profit!
3 comentaris a “Farcells de carbassa i espinacs”
Deixa un comentari
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Avuí per celebrar la castanyada m’he decidit a provar aquesta recepta però amb format de lassanya, ha quedat boníssima i els convidats han flipat! Repetiré.
Hola Anna! molt bona idea fer-ho enformat lasagna tradicional!! Sobretot per quan ho has de preprar per força gent! Felicitats!!
Quina gana… ho provaré!
i tant!