El millor pastís de Pandoro ( o Panettone)

IMG_3254

Amics i amigues,  aquesta recepta no us deixarà indiferent, us ho ben asseguro! Ara per ara, no conec cap altre pastís més bo i més fàcil de fer, de veritat que no us deixarà indiferent.

Ja l’he fet en diverses ocasions, i encara ara no he trobat ningú que no li hagi encantar i que no hagi repetit.

La preparació és molt similar a la de un pudding, però el seu sabor és molt més bo i sorprenent. La recepta original és, com no podia ser d’una altra manera, d’en Jamie Oliver. Si busqueu bé, podreu trobar el vídeo de la recepta.

Per començar cal que talleu verticalment les puntes del pandoro d’un centímetre aproximadament i la base també.  prepareu el motllo amb una mica de mantega i sucre perquè no s’enganxi massa. és molt recomanable fer servir un motllo d’aquells que la base surt per sobre.  Un cop fet, poseu la base rodona i tallada al centre del motllo, i amb les puntes tallades acabeu d’omplir el motllo. La idea és que agafi forma de recipient, com si fos una quiche però més gruixut. Assegureu-vos que no queden forats a la base. Reserveu la resta del pandoro per després.

Ara poseu la nata, la llet, la mantega i la vainilla (oberta per la meitat i rascant les llavors)  ena cassoleta al foc mig. Feu-ho bullir i reserveu.

M’entre comença a bullir la cassola, poseu els ous sencers en un bol. Afegiu el sucre i bateu-ho bé. Un cop haig bullit la cassola, heu d’anar vessant el líquid als ous molt a poc a poc i sense deixar de remenar perquè no es cremin els rovells i facin grumolls.

Un cop tingueu la natilla preparada (llet/nata/sucre/ous/etc) empapeu una mica la base de pandoro. Després trenqueu el pandoro que hem reservat abans en trossos i poseu-lo a la natilla. Ha de quedar com una magdalena molt sucada. Agafeu la meitat de la mescla i poseu-la al motllo. Després trenqueu el xocolata en trossets i repartiu la meitat per la mescla. Ara poseu unes cullerades de melmelada repartida per la mescla.

Un cop feta aquesta primera part, cobrir-ho tot amb la mescla que queda al bol i repetim el procediment del xocolata i la melmelada. Després espolseu una mica de sucre ros per sobre.

Ara només cal que poseu el motllo al forn uns 25 minuts a 180 graus.

Deixeu-ho refredar 5 minuts i desemmotlleu la base. Es pot menjar tebi (la millor opció) o fred.

 

Ja em direu què tal, però us prometo que és molt fàcil de fer i està molt bo!

 

Que vagi de gust!

Deixa un comentari