Esport i Solidaritat

corÉs realment sorprenent l’abast que pot arribar a tenir l’esport. Qui encara pensi que l’esport és només realitzar activitat física, és que no ha entès que és realment l’esport.

L’abast de la pràctica esportiva va més enllà de la salut, la competició o l’oci. Per tothom és conegut que l’esport serveix per educar, transmetre valors, integrar, cohesionar, i un sense fi d’adjectius que donen sentit a un simple concepte.

L’esport el trobem a tot arreu i de totes les formes possibles. No entén de races, ni d’idiomes, ni de condicions socials. Mitjançant l’esport es poden arribar a modificar conductes, a transmetre valors, a forjar personalitats. L’esport ben entès uneix, deixant de banda els ambients més pervertits, que s’allunyen des de ja fa temps del que realment significa, podríem afirmar que l’esport és la eina més utilitzada per educar.

És cert que encara hi ha molta feina a fer, sobretot en algun esport en concret, que malgrat ser el més popular, no sempre n’és un bon exemple. Sort que ja hi ha qui vol canviar això, i esperem que algun dia no haguem de lamentar algunes conductes com les que podem veure sobre el terreny de joc, a la graderia o al carrer.

Però anem al gra, l’esport és solidari. I no és una cosa d’ara, o una moda, ho és de fa temps. Podem trobar milers d’iniciatives vehiculades mitjançant l’esport o l’activitat física amb una vessant solidaria impressionant.

I Sant Cugat i les seves entitats són un gran exemple. Durant tot l’any són diverses les activitats esportives que organitzen les entitats i clubs amb caràcter solidari. I com no podia ser d’una altra manera, per la Marató de TV3 no han fallat.

A més, aquest any és un tema especialment sensible per aquells que practiquem esport. Les malalties cardiovasculars estan molt presents en la nostra societat, i el desconeixement de les patologies i una pràctica esportiva inadequada pot ser una mala combinació. Per sort, cada dia en som més conscients i es prenen mesures preventives per evitar ensurts, en alguns casos irremeiables.

La investigació és clau i necessària per seguir avançant en aquest sentit, és increïble com els investigadors/es poden torbar solucions per les diferents patologies amb els recursos necessaris per fer-ho.

Així, doncs, les entitats i clubs esportius de Sant Cugat han preparat un seguit d’activitats de caràcter esportiu per recollir fons per la Marató de TV3. Durant aquesta setmana, i amb més intensitat el diumenge 14 de desembre, podrem aportar el nostre granet de sorra per la recollida de fons, alhora que podrem gaudir de l’esport.

A Sant Cugat podreu córrer a la cursa d’orientació que organitza el Club Senglar Orientació. També podreu gaudir de les activitats que organitza el Club Tennis Natació Sant Cugat a les seves instal·lacions. Una altre cursa molt interessant és la que tindrà lloc a Valldoreix, “Sumant Capacitats” amb un itinerari pel bosc. L’Eurofitness, ESADE, entre d’altres també organitzen activitats esportives en benefici de la marató.

I finalment, tenim la “Gran Melé de la Marató”. Una activitat organitzada pel Club Rugby Sant Cugat a l’entorn del Monestir. Una activitat amb doble motivació, fer la melé més gran ( actualment 1088 persones) i recollir el màxim de fons per la Marató TV3. Així doncs, contra més siguem més fons es recolliran i un record més gran quedarà!

Us animo a participar de les activitats que s’han programant i especialment a la melé.

Que vagi per endavant l’agraïment a totes les persones i entitats que dediquen temps i esforços per fer possibles aquestes activitats, així doncs, tots i totes a gaudir-ne i a participar.

Que passeu una bona Marató!

Deixa un comentari