Spaghetti con vongola e pomodoro

IMG_2020-01

Aquesta recepta és tot un clàssic de la cuina italiana, no és gens d’estranyar! Pasta amb cloïsses, quin plaer. I per acabar-ho d’adobar, podeu preparar aquest plat en 15 minuts! Per tant, no hi ha excuses. Si bé us recomano que no prepareu aquesta especialitat de pasta per grans quantitats, perd molta personalitat, es fa complicat. Us recomano fer-bé quantitats petites, de dues a quatre persones. El resultat és molt millor.

Compreu un quilo de cloïssa gran ( almeja ) i poseu-la una estona abans en un recipient amb aigua freda i sal. D’aquesta manera es netejaran bé i deixaran anar la poca sorra que puguin tenir.

Ara cal que prepareu tot, ja que l’elaboració del plat és molt àgil. Poseu una cassola amb aigua abundant a bullir amb un rajolí d’oli, sal i unes fulles de llorer.
Piqueu la ceba blanca ben fina, els alls en rodanxes, el bitxo i piqueu bé unes fulles de julivert i alguns dels seus esqueixos.
Poseu una paella al foc, que sigui gran i amb certa profunditat. Afegiu l’oli d’oliva i poseu la ceba a sofregir a foc lent. Un cop daurada, poseu l’all, un parell d’anxoves, el bitxo i el julivert. Un parell de minuts més tard, poseu totes les cloïsses prèviament escorregudes. Remeneu tot bé, i afegiu una cullerada sopera de concentrat de tomàquet sec i uns 8-10 tomàquets xerris. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu el got de vi blanc ( o rosat ) i tapeu-ho.

M’entre es cou tot plegat, sobren les cloïsses i es fan la salsa, feu bullir la pasta al dente.
Un cop bullida i estiguin les cloïsses obertes, poseu els espaguetis amb les cloïsses i barregeu bé amb la salsa. Poseu una mica més de julivert picat i llest pet servir!

Servir amb una mica de parmesà ratllat i a disfrutar!

 

Deixa un comentari