Cavatappi amb llamàntol i tres formatges

IMG_1959

Aquest plat de pasta no us deixarà indiferent! No és habitual, més enllà dels espaguetis amb cloïsses, menjar pasta amb peix o marisc. Doncs bé, aquesta recepte està a l’alçada dels millors plats de pasta que us podeu imaginar! Res a envejar a uns raviolis amb crema de ceps o uns gnocchis als quatre formatges.

Per començar, aneu al mercat i compreu tot el que us farà falta per cuinar la pasta. És important que intenteu fer servir producte fresc i el més natural possible per cuinar, de veritat, en notareu la diferència i el vostre cos també.

Quan pareu a la peixateria podeu triar entre llagosta o llamàntol, el segons són una mica més petits i més econòmics, però estan realment bons. Demaneu un farcell de julivert a la peixatera o peixater, us farà falta per la recepta.

La pasta també la podeu comprar al gust, però per una recepta com aquesta us recomano que compreu pasta estil macarró, vull dir amb forat, no massa llargs, si pot ser ratllat millor i sobretot que sigui de qualitat, val la pena passar-vos per una botiga de producte italià, trobareu varietat i qualitat a bon preu.

Per cuinar necessitareu una cassola per bullir els llamàntols i la pasta, i una altre mitjana/alta i que pugui anar al forn.

Per començar, doncs, podeu a bullir aigua en una cassola amb oli i sal, i poseu un farcell d’herbes (julivert i llorer). Quan arrenqui a bullir, poseu els llamàntols uns 6/8 minuts, depèn de la mida, i veureu com canvien de color. Quan estiguin cuits, reserveu-los per més tard.

Quan retireu els llamàntols i les herbes, aprofiteu l’aigua per bullir la pasta, així agafarà el sabor que deixa el marisc i quedarà la pasta més bona. Deixeu-la “al dente”, si la feu bullir massa, després quedarà tova i es trencarà massa.

M’entre es couen els llamàntols, piqueu la ceba ben fina i també els alls. Poseu-los a la cassola amb una cullerada de mantega i sofregiu-los lentament. Afegiu ara les anxoves, amb l’escalfó es desfan completament, no les trobareu pas desprès, però aporten un sabor molt bo! Passats deu minuts, afegir un pessic de sal, de cayena molta i el safrà. Seguidament, afegir el got de vi blanc i deixar que es redueixi del tot (que no faci olor de vi i quedi sec un altre cop).

Un cop reduït el vi, poseu la farina i remeneu bé. Tot seguit cal posar el litre de llet , baixeu el foc i deixeu que la crema s’espesa a foc lent, aneu remenant perquè es desfacin els grumolls de farina.

Ara toca la feina dura, cal que buideu completament els llamàntols. Aprofiteu tota la carn, sense deixar-se res, i també aprofiteu el suc del cap! És molt gustosa. mireu de no trencar el cap i la cua, així podreu decorar el plat amb ells. Quan tingueu tota la carn, trinxeu-la bé i afegiu-la a la crema ( en aquest moment podeu afegir també la resta de marisc, si en teniu).

Deixeu coure uns deu minuts més, i apagueu el foc. Ara és moment de rectificar de sal i pebre, per tant salpebreu al gust. Un cop fet, ratlleu els tres formatges (reserveu quelcom de parma per gratinar després) i poseu-los a la crema, remeneu per que es fongui tot. Important fer-ho amb el foc apagat.

Anem acabant que hi ha gana, podeu la pasta a la crema i remeneu bé, si queda un pèl sec poseu una mica de caldo de bullir la pasta, penseu que va al forn i s’assecarà una mica més. Decoreu amb els caps i cues, poseu una mica de pa sec ratllat i el parmesà per sobre. Ara només queda que ho poseu al forn a 180ºC uns 40 minuts.

Doncs, ja està, aquí teniu un plat de pasta magnífic amb el que sorprendre als vostres amics.

Desitjo que us agradi! Bon profit!

PD: podeu trobar més info i el vídeo a al pàgina del Jamie Oliver i a Comfrotfood

 

3 comentaris a “Cavatappi amb llamàntol i tres formatges

Deixa un comentari