CUINA – Receptes i experiències culinàries portades a la pràctica. Els meus amics i amigues els degustadors/es de les meves aventures als fogons, i els crítics més durs i sincers.

Arròs amb llet

Aquesta recepta la vaig aprendre de la iaia. Ella la feia molt sovint, i era un dels seus millors postres. Personalment, m’agrada menjar-lo quan encara està tebi, però evidentment, cal conservar-lo a la nevera, i està bo de totes maneres. Per començar, considero que és important i determinant, el gust que siguem capaços de donar-li […]

Pollastre rostit al forn amb pasta fresca

Aquesta recepta es pot servir com a plat únic, acompanyat d’una amanida. En tindreu suficient per a quatre persones. Primer de tot, cal rostir el pollastre al forn. És un rostit molt bàsic i fàcil, però molt gustós. Primer cal preparar el maridatge. En un morter, cal que i trinxeu l’alfàbrega i la farigola, amb […]

Parmigiana di melanzana

Aquesta és, al meu parer, un dels millors plats de la cuina italiana. I per començar, una petita recomanació, aquesta plat és més bo si es deixa reposar. Tot i que recent fet, és molt i molt bo, si el cuineu d’un dia per l’altre, o ben aviat al matí, veureu com millora. També és […]

Ravioli di gamberi

La pasta fresca i farcida és una de les millors coses que podem trobar a la cuina italiana. I si està farcida de gambes, el nivell puja, i molt. No us deixeu enganyar per una presentació una mica austera, ho reconec, però el seu sabor no us deixarà indiferent. Avui comencem pel farcit. Per fer-ho, […]

Costella de porc al forn

Aquesta és una d’aquelles receptes que són molt agrraïdes, ja que donen relativament, poca feina, i el resultat és per llepar-se els dits. En aquesta ocasió us proposo un parell de preparacions diferents, amb dos maridatges. Un de més tradicional pel nostre paladar a base d’herbes aromàtiques de la nostra cuina tradicional, i una altra […]

Arròs al forn

Benvolguts/des, aquesta és una recepta que he incorporat fa poc al meu llibre personal, i és que vivint amb un valencià estàs obligat a conèixer i gaudir d’aquest tradicional plat de la cuina valenciana. Aquesta recepta és realment senzilla, i de tan senzilla que és, un sorprendrà el seu sabor i harmonia. Personalment, us recomano […]

Tagliatelle e pollo arrosto

Aquest és un plat principal i únic, combina un primer i un segon, per tant podem servir-lo acompanyat d’una amanida. Si us agrada la pasta i el pollastre, us garenteixo que és un plat sorprenent per la seva excel·lent combinació i profunditat de sabor. Per començar el plat, hem de preparar la marinada d’herbes pel […]

Ravioli di ricotta e spinaci

Aquesta recepte la podeu adaptar a varies presentacions, des de les més tradionals fins a la proposada a la fotografia. Aquesta va ser per un concurs de tapes amb els amics, havien de ser presentacions indivuals. Potser no calia dir-ho… però vaig guanyar 😉 Per començar, hem de preparar la massa de la pasta. Per […]

Gnocci amb bledes, crema de mascarpone i ou poché

Hola! Últimament m’ha donat per fer canvis en l’alimentació del dia a dia. Però poc a poc, no sigui pas que prengui mal 😉 Així, doncs, he decidit ampliar les combiacions de pasta i verdura, i més enllà dels clàssics que tots i totes coneixem, vaig provant coses noves a veure què passa, i també […]

Risotto d’ou de reig

Hola a tots i totes! Ha començat la temporada de bolets, per fi!! Un dels millors moments de l’any! Em facina la muntanya i els boscos, i com sabeu també cuinar. Doncs bé, no era d’estranyar que els bolets fossin una predilecció. De bolets en cosumeixo tot l’any, avui en dia hi ha molta varietat […]